Време на подготовка:
10 мин.
Време на готвење:
5 мин.
Вкупно време:
15 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 220 гр. крем сирење
- 500 гр. кашкавал, рендан
- 1 лажица сенф
- 2 лажици хопла
- 50 мл. пиво
- 2 главици млад кромид, ситно сецкан
- 1 чешне лук, испасиран
Подготовка
Додадете ги во блендер крем сирењето, ренданиот кашкавал и хоплата и матете додека да добиете мазна смеса. Потоа додадете го пивото. Продолжете со матење и додадете ги постепено младиот кромид и лукот. Префрлете го макалото во затворен сад и оставете го да отстои во фрижидер најмалку еден час пред да го сервирате.
Макалото послужете го со чипс или брускети.