таг: возови

Холандските возови шибаат 100% на ветар

Директорот на холандските железници се врза за ветерница и се заврте со неа за да прослави што нивните електрични возови почнаа да возат на чиста енергија. Директор во македонски железници веројатно би одбрал да го врзат за шина. Колку овде доцнат возовите, да се изнаживее. Повеќе

Композиторот кој бил опседнат со возови
Трејнспотинг

Антонин Дворжак, славниот чешки композитор, бил најпознат по комбинирањето на народна музика од неговата родна земја со романтизмот. Но освен музиката имал и необично хоби - трејнспотинг. Повеќе

Ој машино, јебем ли ти пругу

Главниот оператор со француските возови, компанијата SNCF откри дека новите 2.000 воза за кои потрошила неверојатни 15 милијарди долари не ги собира на голем дел железнички станици во земјата. Повеќе