таг: трансплантација

Фудбалер на Бордо пропуштил месец дена поради компликации со пресадување брада

Некој пресадува коса, некој прави разни естетски интервенции, а еден познат фудбалер во Франција решил да пресадува брада на места каде што не му растела. И се зезнал. Повеќе

Од кое по ред срце умре Рокфелер?

Во цветот на староста, на 101-годишна возраст почина Пантелија од фамилијата Рокфелер. Починал мирно, во сон, од срце. Но кое по ред трансплантирано срце било тоа? Повеќе

Се што сте сакале да знаете за трансплантација на пенис, а ви било страв да прашате
ПОДАРИ ЖИВОТ
Кад би био рањен крви бих ти дала, оба своја ока кад би био слеп...

Мојот занает е најстар - рече самозадоволно хирургот, бидејќи е од моментот кога Господ го заспа Адама, и му го извади реброто за да ја создаде Ева.

Грешиш... се јави економистот. Пред таа операција што ја спомнуваш, Господ го создаваше светот, создаваше капитал и затоа велам нашиот занает е постар.

Не грешете душа... се огласи теологот. Па нашиот занает постои од кога постои и Бог, а Тој постои и пред создавањето, и пред операцијата.

А нели пред постоењето на Бога постоел само хаосот? - праша политичарот. А кој друг можеше да го создаде хаосот, ако не ние политичарите? Повеќе

Со едно тело - седум животи

Давајте потписи додека свеста живот држи, животи спасувајте, транспланирајте се. Со вашите срца, бубрези, мои, твои, сечии - живот вечен во туѓи тела обезбедете. И не се срамете. Црквата и да даде прекор, небитно е. Дали си православец, католик или муслиман, исто е. Во јатото на Свети Петар помили ќе сте. На Кузман и Дамјан другари ќе стaнете.  Живот доле на земјата сте оставиле. Дарувајте рожници, срца, дробови бели, два пара бубрези... Картици донаторски отворете, живот нечиј така продолжите. Од сите крв тече, сите од мајчина утроба, излез во неизвесност бараме. Повеќе

Дик Чејни не бил на мрежа

Поранешниот потпретседател на САД има долгогодишни проблеми со срцето заради што долго време е со пејсмејкер. Последниот пат, на пејсмејкерот му ги извадиле вајерлес функциите за да не можат терористи да му го хакнат срцето. Повеќе

Белгијскиот премиер се пријави за донирање органи

Преку Фејсбук, премиерот на Белгија на сите свои пријатели и поддржувачи им соопшти дека е спремен во случај на смрт да донира органи. Повеќе