таг: тест

Дизајнери да си ја проверите дизајнерштината

Тест за веб / графички дизјанери во кој треба да се избере точната верзија на некој веб елемент. На почетокот многу ќе се гордеете со себе, ама како одминуваат прашањата така од спорадично до систематски ќе развивате омраза кон истите и баговите што ви ги нудат. Некако на крај пак целата работа се сведува на ОЦД на дизајнерот. Повеќе

Кој е вашиот коефициент на злоба?

Како што има коефициент на интелигенција, така има и мерка за тоа кој колку е злобен. И се вика фактор „мрак“. Повеќе

Гаокао, најтешкиот приемен на светот

Тинејџерите во Кина го минуваат најубавиот период од животот под огромни стресови, подготвувајќи се за приемен испит за на факултет. Оние кои успешно ќе го положат можат да очекуваат исти такви кариери, па дури и поатрактивни брачни партнери. За оние кои ќе кикснат, тоа обично значи запечатување на социјалната судбина. Повеќе

„Трамвајскиот проблем“ или за моралноста на моралните коментари
По повод еден „обичен“ тест

Еден онлајн тест кој  бара носење виртуелни одлуки кои реално никому не можат да му наштетат, всушност многу кажува за вистинските морални ставови на оние кои го решаваат. Повеќе

Maжите знаат што значи „голем“
Родови лингвистички разлики

Полот влијае врз вашиот лексички фонд, како и на начинот на кој го користите јазикот. Со други зборови, ако сте машко веројатноста да знаете што е тоа „офсајд" е поголема од онаа да знаете што е „маскара". Стереотип? Да, ама функционира. Повеќе