таг: популарност

Што заедничко имаат Македонија, Израел, Белорусија и Либерија?
Македонија во „големата четворка“

Под водство на Трамп, популарноста и лидерскиот престиж на САД опаѓаат во целиот свет. Освен во спомнатите четири земји. Причините им се различни, тоест секоја од нив е башка будала. Повеќе

Колку денес се слушаат најдобрите на сите времиња

Споредбата на популарноста на музиката некогаш и музиката денес се чини невозможна затоа што порано таа се продаваше во физички облик (плочи, касети, цд-а) а денеска таа се стримува. Но, можеби може нешто да се добие со споредба на двата параметри. Повеќе

Влијателни анонимус

Еден светски лидер и една поп ѕвезда водат крајно изедначена трка во читателското гласање на Тајм за ТОП 100 личности за годината. Првиот можеби и можете да го погодите некако, за втората немате шанси. Повеќе

Премногу популарни за да бидат кул

Иако наши луѓе и натаму се чекираат кога се во некој соседски Старбакс, небаре се на ултра ексклузивно место а не во дуќан кој продава скапо кафе во еднократна амбалажа, самата компанија има ужасни проблеми да го избегне имиџот на општа дроља. Повеќе

Почина режисерот на "Searching for Sugar Man"

Швеѓанецот со алжирско потекло кој го потпиша фасцинантниот музички документарец за Сиксто, починал во Стокхолм, на само 36 годишна возраст. Не се најдени траги на насилство но полицијата засега не ја обелоденува причината за смртта. Повеќе

Фејсбук го потврдува фудбалот како најпопуларен спорт во светот

Љубителите на спортот и интернетот будно ги следат сите потези на своите идоли на социјалните мрежи каде се и сешто може да дознаат или да видат со нив. Токму тој број на фанови кои го имаат на Фејсбук, покажува кој ја има најголемата слава. Повеќе

Како пропадна Мери

Во историјата на американските имиња, не постои толку драстичен пример на губење популарност на едно име како што е случајот со името Мери. "Двапати Мери, еднаш Весна", едноставно не одговара на американската реалност. Освен за оние што се по милферици. Повеќе