таг: паркирање

Многу важно видео за паралелно паркирање
Паркирање во неброени потези
Основни лекции по паркирање

Прва лекција, немој да паркираш блиску до пруга. Прва лекција под Б, на тој што паркира блиску до пруга возот за ништо не му е крив. Повеќе

Ако сакаш да упропастиш град, направи бесплатни паркинзи

Новото седиште на Епл ќе има канцелариски простор од 318.000 метри квадратни, и паркинг простор од 325.000 метри квадратни на кој треба да собере 11.000 паркинг места за неговите 14.000 вработени. И Епл не го прави ова затоа што има некоја новоосознаена пасија кон паркинзите, туку затоа што толку паркинг места следуваат за таа квадратура според локалните закони на Купертино. Повеќе

Големото зошто?

И покрај тоа што имавме време да се зближиме и да ги совладаме автомобилите по сите основи, и покрај тоа што ги наполнивме со електроника, смарт системи и уреди како Ентерпрајз, и понатаму останува нејаснотијата уште од времето кога се инсталираше првото радио во кола - зошто стишуваме радио кога паркираме? Повеќе

Непотребноста на тестот за паралелно паркирање

Луѓето треба да научат паралелно да паркираат и тоа е нешто клучно што мора да се знае за урбано преживување, ама бесцелно е ова да се полага на тестот за возачка, "одзема премногу време и никој не загинал возејќи 5 км/ч." Повеќе

Светски решенија на локални проблеми

Дел од проблемот со паркирањето изгледа како да е решен во светски рамки, сега само треба луѓе да слушаат и да постапат според упатства. Повеќе

Високи штикли и скопски паркинзи

Кога имаш другари во маркетинг агенција доброто е што не ти праќаат само клипови, него ти праќаат клипови средени со музика и графика. Што се однесува до самото видео, на него е една од вечните битки на нашата цивилизација - жена против паркинг. Овој пат борбата е да се излезе од паркинг. Плус, шоферката се погрижи да има и бонус на крајот. Повеќе

За град без казни за паркинг

Кандидат за докторат на тема транспорт и урбана инфраструктура, добива казна за паркирање. Неколку месеци подоцна смислува нов систем кој комплетно ќе ја уништи потребата од казни за паркирање. Повеќе