таг: монтажа

Богот на Авенџерс монтажите

Дечково, Гуга Леунам, успева махерски да ги искасапи сите Марвел филмови само за да си го направи меракот и да ја добие веројатно најдобрата тепачка што некогаш се случила во Марвел универзумот. Тоа што го има направено е велелепна монтажа. Повеќе

Некоја жица ставиле монтажериве, нема друго објаснување

Бразилска фудбалска лига, корнер, топката по центаршутот во еден момент сама отскокнува во воздух. Повеќе

Демонтажа на „најдобрата“ монтажа за годинава

Без разлика колку вие мислите дека е безмозочно што годинава Рами Малек во таа конкуреција го доби Оскарот за најдобра машка улога, луѓето што се занимаваат со монтажа се неспоредливо повеќе збеснати од тоа што Боемска рапсодија воопшто беше номинран во таа категорија, а не па што доби Оскар за истата. Повеќе

Супермонтажа на филмски сцени во кои камерата се движи наназад

Solomon Society е јутјуб канал кој објавува смешни и необични монтажи (на пример како Џеки Чен скока преку огради, од повеќе филмови). Најновото видео им е насловено „филмови кои одат наназад“. Повеќе

Околу технологијата што може да монтира кое било лице на кое било порно видео

„Дипфејк“ е синоним за видеа во кои лицето на еден човек дигитално е монтирано на телото на друг човек, и во прво време ова беше повеќе „заземање на домејнот“ отколку што воопшто постоеше некое видео кое може барем на момент да прелаже човек. Последниве месеци сето ова се смени откако почнаа да кружат програми кои речиси автентично ги менуваат главните ликови во цели видеа, и ова претежно беше искористено во порно. Повеќе

Зошто мозокот не ни експлодира кога гледаме брзи монтажи?
Невронаука и филм

Џеф Закс е експериментален невронаучник, а неговата книга „Треперење: нашите мозоци на филмови“ меѓу другото објаснува некои од основните принципи кои прават подвижните слики да ни имаат смисла како континуирана приказна, и покрај монтажите. Повеќе

Мисија "Еркондишн"

Правилото е дека ако во животот сакаш во свои очи и пред сам себе да останеш маж, никогаш немој да гледаш климаџии (и сличен монтажерски еснаф што виси по објекти) како се бесат за да ја наместат надворешната единица од климата. Дечково ги преоѓа границите дури и за монтер на клими. Повеќе

Filtre Studio
Ова е монтажа ама е многу добро