таг: меме

Оди па укради им го мемево на Кинезите

Главен проблем со изведбата е што ти се потребни 4 генерации од твоето семејство и тоа сите од ист род. Па ако си машко, освен ти, потребен е татко ти, дедо ти и прадедо ти (или кои и да се другите тројца во зависност од твојата позиција во семејното дрво). Повеќе

Меме за богаташите од Инстаграм

Богатите деца на Инстаграм решија своето богатство да го претворат во меме, објавувајќи фотографии од себе легнати на земја и опколени од најразлични луксузи. Повеќе

Илон Маск стана руско меме

Руски он-лајн тролови развија локално меме во центарот на кое ни крив ни должен се најде Илон Маск, на кого му ги претставуваат некои од врвните достигнувања на русштината, и како тој се чувствува околу уникатниот изум. Повеќе

Истрага на место на мемето

Една од оние стандардно сеприсутни мудрости на интернет, која веројатно ниту еден мотивациски говорник што држи до себе ја нема прескоканто да ја стави во својата пауер-поинт презентација, порачува - не работи напорно, работи интелигентно. Човек седнал да се позанимава малку со пораката и како таа учи на лажење и измама. Повеќе

Кога мемињата ќе остарат

Најдражесто околу ликовите со интернет меме слава е што тие се едни од ретките случаи кога „славата“ не е лажирана или собрана на сила, туку е резултат на вистински автохтон интерес од публиката. Ретко кој го памети оригиналот или кога прв пат го видел мемето со некој од овие ликови, а уште поретко некој помислува дека меме-ликовите стареат. Повеќе

Бидна и тоа - првото меме во кинескиот фудбал

Во Кина навивачите се зафркаваат на сметка на килажата на голманот на Шангај Шенхуа, Џиу Шенгџијонг а се појавило дури и првото меме во историјата на кинескиот фудбал со таткото на свињчето Пепа (детски цртан). Повеќе

Мемиња што ја дефинираа 2017
Балканско возење и безбедност
Меме на 2016 е "2016, еби се"

Уште на почетокот од јануари годинава, Ролинг Стоун и Вајс објавија статии за тоа колку ќе биде ужасна 2016, наведувајќи природни катастрофи во Лос Анџелес, судирот во Сирија, поп-култура и слично. Дури и они не можеа да го предвидат Дејвид Боуви. Повеќе