таг: глувци

Или глувците се глупи, или ова стварно функционира
И глувците зборуваат, зарем не?

Еден вид глувци пронајден во шумите на Централна Америка има музички репертоар од скоро 100 ноти. Но Scotinomys teguina, или „пеечкиот глушец“, не е импресивен само заради неговиот вокален опсег, туку и заради брзите дуети со други припадници од својот вид, кои личат на човечки муабет. Повеќе

Маалски пацови

Маалата на Менхетен немаат само свои препознатливи ресторани и продавници, туку и свои препознатливи стаорци. „Донесете ми глушец, ќе ви кажам од кое маало е“, велат познавачите. Повеќе

Зошто стаорците се секогаш лошите?
За моќта на една зоолошка метафора

Вчера, 26.01, во интервју за Фокс Трамп изјави дека ИСИС се „подли, гнасни стаорци“. Со тоа само се надоврза на традицијата на антропоморфизација на овие сироти суштества. И тоа не би било необично ако истото важи и за другите глодари. Ама не, глувчињата се слатки. Повеќе

Глувци против луѓе
Крај на војната?

И покрај непроценливиот ПР кој со правеше дизниевиот Џери, не успеавме да ги засакаме. Нема некој кој повеќе ги потепал од нас, а и ние кумулативно немаме загинато повеќе од друг цицач. Се проценува дека се ближи крај на милениумската војна и војната ние ја добиваме. Но, оваа проценка е направена од луѓе. Втората страна се нема изјаснето.  Повеќе

Наезда на глувци на Олд Трафорд

Манчестер Јунајтед во неделата загуби 2-1 против Свонси, а црниот викенд им го продолжи веста дека на нивниот стадион имало наезда од глодари кои доаѓаат од соседниот канал. Повеќе