таг: фармација

Без (алтернативен) срам и (природно) перде

Татко од Канада кој беше осуден затоа што го убил синот лечејќи го неговиот менингитис со бабини деветини, продолжува со семејниот бизнис за продавање "природни суплементи кои се вистинска алтернатива на фармацевтските производи". Повеќе

За лош доктор нема зима

Фармацевтските, како и компаниите за медицинска опрема во САД, продолжуваат да им плаќаат на доктори како на промотори и експерти-советници, дури и во случаи кога овие претходно одговарале за сериозни прекршоци. Повеќе

Пневмонијата е исклучително здрава работа, за профитот

Мартин Шкрели сите го знаеме и сите го мразиме како бескрупулозниот ѕвер кој посака да заработи милијарда долари подигнувајќи ја цената на лекот Дараприм. Во сенка, со слична финта, само малку корпоративно подобро спакувана, некои заработија не една туку 28 милијарди долари.  Повеќе