таг: фајрфокс

Сведоштво за поразот на Фајрфокс

Сајдвок лабс е компанија на Гугл која потпиша договор со властите на Торонто за изградба на „паметно маало“ во градот. Откако е доделен проектот нему постојано му се случуваат куршлуси и контроверзии, за кои Сајдвок лабс постојано се извинува и ветува дека ќе ги среди. За поранешниот потпретседател на Фајрфокс, ова е идентичната стратегија што Гугл на времето ја користи за да го порази Фајрфокс. Повеќе

5 опции достапни само во Фајрфокс
Како да се префрлиш од Хром на Фајрфокс за неколку минути
Подарок од Фајрфокс: Фејсбук контејнер

Освен што детално ве следи што правите на Фејсбук (без разлика дали во апликација или преку браусер), социјалната мрежа следи и што правите кога не сте на Фејсбук, речиси подеднакво детално. Фејсбук контејнер е решението на Мозила за овој проблем, и во основа екстензијата не му дозволува на Фејсбук да ве манијачи што правите кога не сте кај него. Повеќе

Стварно треба да ја пробате новата верзија на Фајрфокс

Може и претходно сте го чуле ова, ама Мозила го направи Фајрфокс како што треба. Седнаа, од корен го преработија својот браусер и го лансираа Фајрфокс 57 односно Фајрфокс Квантум. И браусерот стварно везе. Повеќе

Фајрфокс сенд, сервис за големи фајлови што не сакаш многу да се шират

Сервис на Мозила што ти дава да аплодираш фајлови до 1 гига кај нив на сервери, по пат да ги енкриптира и да ти даде линк до тоа што си аплоудирал. Паранојата околу безбедноста и таинственоста на фајлот, освен со енкрипција, се смирува и со тоа што тој може да биде симнат само еднаш, а по симнувањето или максимум 24 часа по аплоудирањето, секоја трага од него автоматски се брише од серверите на Мозила. Повеќе

Време е да се раскине со Гугл Хром

Џабе ти се сите апликации и екстензии, ако ти го сркаат целиот РАМ. Повеќе

Мозила нема поим што прави Дел со Фајрфокс

Дел почнува да го наплаќа инсталирањето Фајрфокс на нови компјутери. По сите правила на расипан телефон по кои функционира интернетот, корисниците сфаќаат дека Мозила почнала да го продава Фајрфокс. На Мозила не и се верува за што треба да се објаснува. Повеќе

Хром со најинтелигентни корисници?

Гугл Хром има најпаметни корисници во споредба со другите браусери, барем по основа на сложувалки. Повеќе