таг: бангладеш

Најапсурдниот корнер во историјата на фудбалот

Тешко може или не може да се дојде до заклучок зошто судијава го поништи голов и досуди корнер кој всушност не постоеше. Нема никаква логика. Она што се гледа на видеово е нафрлена топка, статива, па гол, а овој корнер свирна. На мечов меѓу Бангладеш и Малдиви дефинитивно имаше потреба од ВАР. Повеќе

Како најновиот Авенџерс заработи 1,2 милијарди долари за еден викенд?

Стварно не знаеме како, ама видеово од почетокот на продажбата на влезници во кино во Бангладеш многу објаснува. Повеќе

Делириумот за Аргентина во Бангладеш

Голот на Маркос Рохо не предизвика земјотрес само во Буеноес Аирес и цела Аргентина, туку и во една друга земја која славеше исто или бетер од Аргентина. Што нема да види човек за време на едно Светско првенство. Повеќе

Изложба посветена на текстилните работници во Бангладеш и САД

Уметницата Рејчел Брин и поетесата Алисон Морз укажуваат на тешките услови за работа на текстилните работници, поттикнувајќи ги гледачите критички да се осврнат на својата потрошувачка на облека. Повеќе

Професија: демонтер на прекуокеански бродови

За да стигнеш да работиш во нечовечки услови од кои ќе љубомориш колку лесно проаѓаат рудари и железарци прво треба да најдеш човек што за пари ќе те внесе на таа работа. Повеќе

Бангладеш оди на работа
Кога бродовите ќе стивнат

80 проценти од целиот челик што го употребува Бангладеш доаѓа од распарчување товарни бродови, индустрија на која во земјата работат околу 200.000 луѓе. Повеќе

Високата човечка цена на евтините маици

Повеќе од 3.000 луѓе работеа на производството на евтини маици за европските компании, кога се сруши зграда во Бангладеш. Стотици умреа бидејќи објектот ги немаше ниту најосновните безбедносни стандарди. Повеќе