таг: американска војска

Американската војска конечно го дозволи хуманизмот

Американските војници кои го наведуваат хуманизмот како свој систем на уверувања конечно ќе бидат рамноправни со религиозните соборци, меѓу кои има сешто, па и Пастафаријанци, следбеници на Црквата на летечкиот шпагети монструм. Повеќе

Американската војска дозволи суканки
No woman No Cry

По подолго време ПС-от (Правила на службата) на американската војска околу изгледот на нејзините припадници малку од малку се либерализираше. На жените им е дозволено да носат дредлокс.  Повеќе

Војската на САД: Убивме 188 цивили во Сирија

Прелиминарна проценка на американската војска вели дека во нивните воздушни напади во Сирија загинале најмалку 188 цивили. Не им се прокнижени уште неколку напади но и заедно со тие жртви, пописот им е нашминкан, велат независни извори. Повеќе

Зошто не треба да заспиваш во униформа

Меѓу непишаните правила на војската е дека не мора секогаш нешто да биде забрането за ти да бидеш казнет. Една од работите за кои редовно стига казна (во зависност од расположение на тие околу тебе) е - спиење во време кога не треба да се спие. Повеќе

Дигање на американскиот војник

Во една буџетска ставка на американската одбрана постои графа "поддршка на трупите." А во неа, трошоци за купување вијагра и други подобрајзери на машката потенција. Голем пробглем, голема сума. Повеќе