таг: Алексеј Навални

Русите се најголемиот проблем на Алексеј Навални

На најголемиот дел од Русите не им е гајле што сè прави за менување на власта главниот руски опозиционер, Алексеј Навални, и покрај тоа што човекот за оваа кауза до сега мина полициски рации, сериозни парични казни и лежење затвор. Повеќе

Мртов а лета

Основачот на Раша Тудеј и еден од некогашните главни ликови на руската пропаганда машинерија во декември лани со авион заминал од САД. Мал процедурален проблем е што човекот одлетал од земјата - 40 дена откако бил најден мртов. Повеќе

Што можеш да направиш во Русија со 90 милиони долари?

Одговорот е - околу 2 километра автопат, и тоа според официјални документи на владин тендер за реконструкција на патиштата низ земјата. Повеќе

Партијата на крадци, криминалци и Путин

Половина од Русите сметаат дека партијата на Путин се "криминалци и крадци," на опозицијата не и јасно што мисли другата полова. Повеќе