Време на подготовка:
10 мин.
Време на готвење:
40 мин.
Вкупно време:
50 мин.
Порции
2 лица
Состојки
- 1 мала тиква
- 2 домати
- 1 црвен кромид
- 2 чешниња лук
- 1 гранче рузмарин (или една лажичка зачин)
- 2 лажици маслиново масло
- 1 лажица оцет балсамико
- сол и бибер
- рендан пармезан
Подготовка
Загрејте ја рерната на 220 степени.
Исчистете ја тиквата од семето. Потоа исечете ги на тенки парчиња тиквата и доматите.
Измешајте ги ив еден сад тиквата, доматите, ситно сецкан кромид, лук, маслиново масло и оцет. Зачинете ги со рузмарин, сол и бибер. Префрлете го зеленчукот во плех и печете го во загреаната рерна 40 минути.
Послужете го со ренда пармезан. На здравје!