таг: вработени

Ние банкротиравме, а Амазон се фали колку биле дарежливи

Прво беше објавено дека Амазон ја зголемува минималната плата на 15 долари за час, за следниот ден да се надополни веста со информацијата дека во исто време се укинуваат бонусите што до тогаш ги добиваа најниско платените вработени. Ова не му посмета на Безос да ги прозива конкурентите да ја кренат минималната плата на своите вработени (овие пак му вратија со - а ти да почнеше данок да плаќаш). Повеќе

Твитер акција: Акции за Твитер

Ко-основачот и актуелен шеф на Твитер реши една третина од своите акции да им подели на вработените. На оние што ја преживеаа последната чистка.  Повеќе

Зошто треба порано да си одите од работа

Многумина компаниски пацови знаат да остануваат подолго на работа, само за да им остават впечаток на шефовите дека се убиваат од работа. Грешка. Повеќе

Шеф, ама не и гатанка

Како што знаат сите авторитетни a паметни шефови (корпоративни или партиски, сеедно), еден од нивните најголеми проблеми се оние околу нив кои климаат со глава на секоја нивна забелешка. Проблемот во својата околина го открил и извршниот на ЛинкдИн и оттогаш на сите "евет ефендии" во фирмата "им црта" што сакал да каже. Повеќе

Ќе ни плаќаат да бидеме здрави

Од следната година, администрацијата на Обама започнува со проект со кој парично ќе се охрабруваат вработените да бидат здрави. Оф корс, колку сме поздрави, тоа подобро и подолго ќе тегнеме. И со магарињата е исто. Повеќе