таг: виндоус

Виндоус најде човек што се вика Мек Бук

Единствената причина зошто Виндоус би имал потреба од човек со вакво име може да биде само маректингшка, и баш така е и употребен дечкото. Повеќе

Како да „пуштите“ Андроид на компјутер
Некој се потрудил да го спакува Виндоус ИксПе за 2018-та

Оригиналот е од пред 17 години и во тоа време беше сериозен технички исчекор, а и визуелен. Ни крив ни должен ИксПе во следните 10 години беше водечки оперативен систем, додека Микрософт размислуваше што ќе прави со себе. Камер Кан Авдан прави дизајнерски римејк на оперативниот систем и го шминка за 2018. Повеќе

Микрософт го гаси Пеинт

Над 3 децении стариот артефакт од првите денови на Виндоус се најде на списокот елементи на Виндоус 10 кои или ќе бидат отстранети или повеќе нема да бидат развивани. Повеќе

Флуент дизајн систем, коренито новиот дизајн на Микрософт
Тинејџери вс. Виндоус 95

- Ова е првиот компјутер што е некогаш направен
- Праисториски... стар диносаурус
- Виндоус 95? Како 1995-та?
- Сè изгледа досадно и антички
- Наратор: Не ти ги отвора страните затоа што на Виндоус 95 нема ВиФи. Копиљ: Штооооооо? Па како се закачуваш на интернет ако нема ВиФи??? Повеќе

Виндоусот што никогаш не го баравте

Не 95-ка, туку Виндоус 93-ка, сместен во веб-страна и достапен на клик, ама достапен со комплетната своја одвратност, која по циклус од 20 години, сега изгледа некако свежо (како минатиот апдејт на иОС). Повеќе

На Кинезите им се испушти Виндоус 9

Комплетно ненамерно, кинеската дивизија на Микрософт на социјалните медиуми ја откри следната верзија на Виндоус. Народ ова инстантно го сфати дека Микрософт се со 9-та. Повеќе

Микрософт очаен да го тргнете ИксПе од компјутер

Компанијата најискрено сака да престанете да го користите ИксПе и за повеќе да не ве мисли подготвени се да учествуваат со 100 долари во следното купување на компјутер. Повеќе