таг: ветерници

Чиста Холандија во 3 чекори

Прв чекор: направи го патувањето со воз масовно и општо прифатено. Втор чекор: направи ги возовите да работата на струја (наместо на јаглен или други фосилни горива). Трет чекор: направи електрична енергија за возовите 100% да доаѓа од ветерници. Повеќе

Во Британија почнаа да вртат најголемите ветерни турбини на светот

Со еден круг на перките на турбините се создава доволно енергија за едно домаќинство да има струја цели 29 часа. Повеќе

Холандските возови шибаат 100% на ветар

Директорот на холандските железници се врза за ветерница и се заврте со неа за да прослави што нивните електрични возови почнаа да возат на чиста енергија. Директор во македонски железници веројатно би одбрал да го врзат за шина. Колку овде доцнат возовите, да се изнаживее. Повеќе

Разболено од виорот

Вртоглавица, проблеми со рамнотежа, губење меморија, неспособност за концентрација, несоница, тахикардија, зголемен крвен притисок, главоболки, анксиозност, депресија.... На сите овие симптоми се жалат луѓе кои живеат во близина на едни од наjпријателските (по човековата околина) извори на енергија - ветерниците.  Повеќе