таг: тестирање

Тест на диња од 140 долари

И не знаеш што е повеќе проблем, дали тоа што скапата чини 140 долари или тоа што евтината диња е 10 долари. А диња ко диња, кило и нешто. Повеќе

Екстерно на британски начин

Исламистичко училиште во Велика Британија добило негативна оценка од надлежниот образовен инспекторат откако во ненејавена посета и тестирање установиле дека учениците не знаат ниту која е премиерка на земјата ниту која е Хилари Клинтон. Повеќе

Тестирањето како начин да се одљубиш од јазикот
Илустрирана песна

„Јазикот е едноставен
тој е како дишење.
Излегуваме од матката подготвени за него...
Потоа доаѓа тестаторот.“  Повеќе

Видео игрици повеќе од екстерно

Наместо да се спремаат за тупаџиските стандардизирани тестови со заокружуванки, се предлага вештините на учениците да бидат испробани со помош на  една ним добро позната алатка - видео игрите. Повеќе