таг: стен ли

Цртачи се збогуваат со Стен Ли
Трибјутот на Марвел за Стен Ли

Неколку директори од Марвел со по неколку реченици за човекот што успеа да создаде американска митологија, и неколку реченици од самиот Стен Ли. Повеќе

Стен Ли шеба двајца колеги

Двајца цртачи на стрипови, баеги помлади, добиваат задача од Стен Ли во живо да создадат и нацртаат супер-херој за 20-на минути, и по пат да го објаснат својот процес. Во реалност добиваат серија мрчење од мајсторот. Повеќе

Кога Стен Ли имал состанок на слепо со своја позната колешка

Многу пред Стен Ли да стане легендарниот креатор на Спајдермен, Халк и доктор Стрејнџ, и пред Патриша Хајсмит да стане славна писателка („Туѓинци на возот“, „Талентираниот г-дин Рипли“, „Керол“), обајцата во своите дваесети години живееле на Менхетен и работеле во областа на стрипот. Еден нивен заеднички пријател се ставил во улога на проводаџија. Повеќе

Стен Ли бара отштета од 1 милијарда долари од својата поранешна компанија

95-годишниот автор на куп ликови од универзумот на Марвел тврди дека компанијата POW: Entertainment му ги украла правата и ги препродала на кинеска компанија. Им бара 1 милијарда долари. Повеќе

Стен Ли „распарчен од мршојади“

За 95-годишен човек кој е жива легенда, ги има создадено некои од најпрепознатливите ликови во поп-културата, и врз неговата работа се базираат филмови што заедно заработија над 15 милијарди долари, за очекување е дека староста ја минува лагано, без драми и генерално ужива во сето она што го создал. За Стен Ли не е така. Повеќе

Сите појавувања на Стен Ли во филмовите на Марвел