таг: слика

Галеријата што изложи дело од 4.5 милиони долари во женски затвор

Ова е последната станица на една необична турнеја, на слика која некое време престојуваше во училиште, во библиотека и во докторска ординација. Повеќе

Сликата на Салвадор Дали што ѝ го спасилa животот на жена му на Ескобар

„Танцот“ не е најпознатата слика на шпанскиот надреалист, но има најинтересна приказна.  Повеќе

Галерија отстрани разголени уметнички дела за да „поттикне разговор“

Oпасен преседан, начин да се поттикне дискусија или бришење на минатото? Ова се некои од реакциите на неодамнешен потег на британска галерија.  Повеќе

Дали мора баш секој онлајн текст да е илустриран со слика?

Како се чувствувате во врска со отсуството на визуелна дразба во текстов во форма на фотографија или цртеж? Искрено, нам ни е некако шубе.  Повеќе