таг: реставрација

Мерлини - Сторти, студиото задолжено за спасување на италијанските уметнички дела
Како се реставрира уметничко дело
На клуб од Примера му забранија да игра дома поради катастрофалниот стадион

Стадионот на Рајо Ваљекано, „Кампо де Ваљекас“ се наоѓа во предградие на Мадрид на 5 км од центарот на градот, на 4-5 метро станици. Челните луѓе на Ла Лига го затвориле овој стадион во текот на новата сезоната, а основна причина за тоа е - недовршениот ремонт. Повеќе

Гробиштата од „Добриот, лошиот и грдиот“ се вратија од мртвите

Нов документарец оддава признание на обожавателите на славниот шпагети вестерн, кои со макотрпна работа ја реставрирале локацијата каде се одвива неговата антологиска сцена. Повеќе

По 90 години: реставриран „загубениот“ австриски филм кој го предвиде нацизмот

„Град без Евреи“ премиерно се прикажал во Виена во 1924. Сега неговата оригинална верзија, која била загубена цели деведесет години, е реставрирана и спасена од заборав. Повеќе

Старо за ново, и обратно

Што се случува кога стариот Ајфон се продава на фирми кои се занимаваат со откуп на користени телефони? Голема е веројатноста тој да се врати на пазарот и да се купи како нов. Повеќе

Симболот на психоанализата се распаѓа
Славно парче мебел

Канабето на Фројд, под тежина на повеќе од еден век соништа, трауми, фобии и комплекси на оние кои на него ја отварале неговата душа, полека попушта. Музејот на Фројд во Лондон издаде повик за собирање средства за негово реставрирање. Повеќе