таг: ракување

Кратка е раката на државјанството

Почитувајќи ги нормите на својата вера и родна земја, Алжирка одбива да се ракува со службеникот кој ѝ го предава новото француско државјанство. Франција ѝ порачува: Така во Алжир, не овде. Повеќе

Трудо му го сконта илето на Трамп

Новиот претседател на САД има многу бизарен начин на ракување кој се вклопува во неговиот профил на сировина и егоманијак кој на секој начин сака да се покаже како алфа мажјак. Но, налета на младото и силно шилеже од Канада, Џастин Трудо.  Повеќе

Пружи рака, не биди прост

Ракувањето е еден од најуниверзалните облици на невербална комуникација. Но, во различни делови од светот важат различни дијалекти. Повеќе