таг: милијардери

Купувањето избори е хуманитарна работа?

Сериозно тешка група американски милијардери пред некое време обзнанија дека половина од богатствата ќе ги дадат за некоја хумана работа. И,  некои од нив почнаа да вбризгуваат пари во изборни кампањи. Повеќе

Копачите (милијардерско издание)

Не дека милијардерите од типот на Лари Пејџ и Марк Закерберг се за жалење, проблемот е што тие не можат да ги уживаат милијардите како што вие мислите дека би ги уживале. Повеќе

Како живеат 0,00003 процентите

Просекот е 63-годишен маж, со околу 3 милијарди долари во банка, од кои 600 милиони долари во готовина, парите сам ги заработил на Вол Стрит, и има завршено на Универзитетот на Пенсилванија. Просекот е изваден од бројките за 2.325 милијардери. Повеќе

Тајниот милијардер: Адолф Хитлер

Според завршната сметка што Сојузниците ја прават на крајот од Втората светска војна, Адолф Хитлер во времето на својата смрт има имот од околу 800.000 долари во денешни пари. Ова е во согласност со неговиот долгогодишен став дека не го интересираат пари. Ова не е во согласност со вистинската состојба. Повеќе

Милијардери за студенти? Не баш.

Најбогатите 1 процент Американци добија уште една битка во Сенатот. Требаше да поддржат милиони луѓе да ги репрограмираат земените студентски кредити. Како па да не! Повеќе

Колку заработуваа најбогатите во една минута во 2013.

Да бидеме педантни математиката е за 345 дена од годинава, ама никој не очекува дека просекот многу ќе им падне за три седмици. Човекот што е најклошар на листава заработувал по 14.492 долари во минута. Повеќе

Најбогатата црна жена на светот

Жена е, црна е, најбогата на свет е меѓутоа не е Опра а не е ниту Американка. Повеќе

Кој сака да биде милијардер?

110 Руси поседуваат 35% од вкупното богатство на Русија, пресметаа од Кредит Свис за годишниот извештај за глобално богатство. Повеќе

Престолнината на милијардерите

Москва ги победи Њујорк и Лондон како град со најголем број на милијардери во светот. И тоа трет пат во последните пет години. Повеќе