таг: карлинг

Како карпа станува камен за карлинг
Кројачот да ви ги врати парите

Дури и ако не гледате карлинг, овој спорт би можел да ви одземе внимание особено кога играат Норвежаните. Еден детал посебно ќе ви боде очи. Повеќе

Да се немало усул со карлингов

Како никогаш до сега оваа дисциплина од Зимските Олимписки игри стана најпопуларна, но повеќе како мајтап, па кој стигне почна да се глупира играјќи со кучиња, тенџериња, кациги, луѓе. Еве и по трет пат ќе ги предупредиме да внимаваат. Повеќе

Доказ дека карлингот е опасен спорт

Текстот дека карлингот е поопасен спорт од ски скоковите го примивте со многу сомнеж, па еве имаме и доказ кој ги потврдува статистиките. Повеќе

Бразил испушти големо засилување во Сочи

Зимските Олимписки игри уште малку ќе привршат, а карлинг тимот на Бразил за следните игри уште од сега нека смета на црепов кој е спремен како пушка. Повеќе

Карлингот е поопасен спорт од ски скокови

Им фаќавме сеир на норвешките натпреварувачи во карлинг за нивната облека, но најверојатно треба и да ги жалиме затоа што тие имаат поголеми шанси да се повредат од многу натпреварувачи во други зимски спортови. Повеќе

Жените на карлингот

До сега меракот беше еден од главните фактори кога објавувавме некои од Олимпијките (по основа на успех објавуваат во Офсајд). Овој пат, главен фактор е - чист и длабок страв. Повеќе

Островот кој е снабдувач на карлинг оди на продажба

За „Ailsa Craig“  на шега велат дека е единствениот остров кој има освоено златен медал. Од него се набавуваат камења кои се преработуваат и се користат за карлинг и на Олимписките игри во Сочи. Повеќе

Русија, од твоја сме

Во гео-политичката поделба на силите на светскиот карлинг во женска конкуренција, ние одлучивме да ја фаворизираме репрезентацијата на Русија. Ова се нашите аргументи: Повеќе