таг: хезболах

Саудискиот принц на темнината

Во рок од неколку седмици, саудискиот принц наследник (позиција на која дојде по многу драма) го присили либанскиот премиер да поднесе оставка, директно му се закани на Иран и изврши масовно апсење на членови на сопственото кралско семејство. Повеќе

Дали во сириската пустина следува битка меѓу иранските сили и американската војска?

Додека курдските сили од два правци јуришаат на Рака, престолнината на ИСИС, аналитичарите забележуваат дека на југот од земјата се отвора простор за најголемиот судир во досегашниот тек на војната во Сирија. Повеќе

Убиството на таткото на Стив Кер и приказната за еден шампион

Тежината со која се носел по веста за убиството на неговиот татко, му овозможила на Стив Кер да се изгради себе како совесен татко кој на екипата гледа како на едно семејство. Повеќе

Како СССР ги решаваше проблемите со заложници

Во средина на 80-те кога на големо беснее војната во Либан, луѓето на Хезболах во Бејрут во киднапираат 4 советски дипломати. Советите својот проблем го решаваат во рок од 30 дена. Повеќе

Предностите на работењето за Хезболах

Судењето на еден 24-годишен Либанец за обидот за терористички напад во Кипар, потврди дека Хезболах е до толку таинствена организација што нејзините членови не ги знаат ниту по лик луѓето на кои им одговараат. Од друга страна откри и дека целата организација функционира како корпорација и дека тој зема поголема плата отколку вас и многу повеќе патува низ Европа. Повеќе