таг: грб

Како Осло со ново лого заштеди 5 милиони долари годишно

Нормално, прва помисла е: на тие пари, па уште им доаѓа и да штедат, што народ ќе беа. На второ место е: па до толку сè им е средено што на логото стигнаа да шпараат. Повеќе

Бизнисот од 100 милијарди долари што функционира на наивност

Тие што некогаш имале сериозна болка во грб или половина, знаат дека во тие моменти не ти е дојдено да правиш компаративна анализа на иљачи или да читаш ривјуа кој појас или кој доктор стварно помагаат за болката. Едноставно, се што ќе ти речат дека помага, земаш и чекаш само да те пушти. И на таа цака се базира целата индустрија за борба против болка во грбот. Повеќе

Докторе, имате ли нешто за болки во грб?

Лековите на рецепт во САД убиваат повеќе луѓе од хероинот и кокаинот заедно. А кога ќе се навлезе само во таа легално пропишана зависност, болките во грбот се убедливо најчестиот изговор. Повеќе

Како Зенит го зезна Дејли Меил

Новинар на Дејли Мејл, ничим изазван решил да направи статија за најгрдите 10 амблеми на фудбалски клубови во светот (го распнаа долу во коментарите на статијата). Меѓу амблемите се најде и оној на рускиот Зенит од Санкт Петерсбург, по што од овој клуб досетливо реагираа на Твитер. Повеќе

Бетмен ја скара Валенсија со ДС Комикс

Американската компанија која од 1939-та година ги црта стриповите на познатиот супер херој, Бетмен, одлучи да го тужи шпанскиот прволигаш, поради логото кое Валенсија го користи од 1919. Повеќе

Грбна поезија
Редење со смисла

Уметничката Нина Катчадуриан специјализира во „редена" поезија. Си зема една книга, па под неа си става друга, и така насловите напишани на нивниот грб ги претвора во стихови. Повеќе