таг: финансирање

Банките како најголема закана за климата

Додека главната мантра на политичарите е „зелено, еко, чисто, природно, обновливи извори,“ банките, истите оние пред неколку години спасени од политичарите, почнаа на фосилни извори на енергија да вложуваат повеќе капитал од вообичаеното. Повеќе

Нобеловецот кој не доби грант (за истражувањето што му донесе Нобел)
Isn't it ironic?

Пензионираниот научник кој денес живее изолирано „некаде во Мејн“ вели дека ќе било подобро парите од овогодинешната награда да ги добиел порано - кога се мачел да го финансира истражувањето со кое и ја заслужи Нобеловата. Повеќе

Како француската влада го дотепа Шарли Ебдо
Политички перверзии:

На 7 ми јануари 2015, двајца исламистички терористи упаднаа во просториите на францускиот сатиричен весник Шарли Ебдо и убија 12 луѓе. Една година подоцна, француската влада му даде високо одликување на принцот на Саудска Арабија. Ни Шарли Ебдо не можеше да смисли волку перверзна сатира. Повеќе

Следете ги парите: Париз - Исис- Париз

Дека оние што сами се разнесуваат или рафално пукаат по концертни сали се морони, морони се. Ама дека целата оваа приказна со тероризмот не може да се сведе само на морони, не може. Неколку незгодни прашања на таа тема. Повеќе

Изборите од 2 милијарди долари

За да влезе во Белата куќа, во 2008-ма Обама успеа да собере 750 милиони долари во донации. Годинава веројатно ќе заокружи на цела милијарда. Повеќе