таг: дијагноза

Имаме повеќе шанси да добиеме рак отколку да стапиме во брак

Точно е дека ваквиот наслов е мешање баби и жаби. Но, вистинит е и открива шокантна реалност која треба да разбуди некого, пред се докторите,  медицинските служби и општеството. За да им текне дека човек кој има рак е сепак човек. А не рак. Повеќе

Трамп има опасна ментална болест
Психијатриска дијагноза од Јејл:

35 угледни американски психијатри се собраа на конференција на универзитетот Јејл за да дигнат аларм дека менталното здравје на американскиот претседател може да биде опасно по земјата. Тие обично не даваат дијагнози пред лично да го проверат некого, ама викаат дека ова се гледа од авион. Повеќе

Како да знаете дaли сте воркохолик

Имате скала со седум критериуми, имате и неколку други корисни информации околу опседнатоста со работа. Ако ја прочитате статијата до крај, ќе сфатите зошто не можеме да ви одговариме веднаш на евентуални поплаки околу текстот. Повеќе

Неподносливата леснотија на дијагностицирањето
Ве молиме за внимание

Ако ги гледате бројките на денешни деца дијагностицирани со ADHD ќе добиете впечаток дека во новите генерации итра вистинска епидемија на хиперактивност и пореметување на вниманието. Еден педијатар тврди дека целата работа ја гледаме погрешно.  Повеќе