таг: бонус

И вие да си дочекате толкава фактура за данок

Пред некој ден во САД се пријави добитникот на џекпотот од 768 милиони долари. Човекот е од Висконсин, има 24 години и сега ќе треба да плати данок. Повеќе

Епл му пушти бонус на Тим Кук

Првиот човек на компанијата го доби бонусот за 2017 што му следува како дел од договорот и кој во годинешната транша стандардно изнесува 560.000 акции од Епл. Преведено во пари според вредноста на акциите на берза, ова пакетче вреди 89 милиони долари. Повеќе

Платите на директорите 2016
Ако ви требаат луѓе за жиранти

Екуилар е компанија која 11 година по ред за Њујорк тајмс прави рангирање на највисоките плати на американските ЦЕО-а. Во рангирањето освен пари што легнуваат на трансакциска секој први, влегуваат и бонус, акции, привилегии и слично. Повеќе

Чекајќи го К-15

Секој од речиси 1.400-те вработени во нафтената компанија Хилкорп Енерџи ќе добијат божиќен бонус од 100.000 долари. И не е некој неочекуван напад на филантропија, туку луѓето ги заслужиле парите. Повеќе

Жени кои примаат "бонус за сопруга"

Убаво и благородно звучеше она дека жената треба да се цени и по тоа што прави за семејството, како домаќинка и мајка. Во најновиот развој на настаните, таквото ценење добива форма на паричен бонус, како во компанија. Повеќе