таг: блумберг

Најбогатите 500 луѓе изгубија 35 милијарди долари од драмите околу Трамп

Во падот на американските берзи што следуваше по најновите политички вознемирувања околу Трамп, Русите и што има они да бидат толку блиски, се проценува дека топ 500-те милијардери во светот имаат изгубено 35 милијарди долари. Најлошо минува Зукерберг, со минус од 2 милијарди долари. Повеќе

"Дневниот промет" на милијардерите

Блумберг изработи листа на топ 500 милијардери во светот која се разликува од сите останатите листи на темава по тоа што дневно ги евидентира промените во нивното богатство. Повеќе

За „Чекајќи го Супермен", документарецот „што тера на размислување"

Во викенд изданието на Дневник, во колумна насловена „Документарец што тера на размислување", Влатко Ѓорчев препорачува филм за образованието во САД, кој „се гледа во еден здив", и кој го поставува образованието „како еден од клучните фактори за развој на општеството". Истиот го опишува како актуелен и релевантен за секоја држава, што значи и за нашата. Доволно елементи за филмот внимателно да се погледне. Повеќе

Блумберг со лоши вести за Блумберг

Анкета спроведена од Блумберг (медиумот) извади разочарувачки бројки за Блумберг (милијардерот и политичар) и неговата амбиција да се кандидира за претседател предложен од трета партија - гласачите од Ајова едноставно не го сакаат. Повеќе

Македонија, новото американско-руско бојно поле
За жал, станавме битни:

Македонија е сиромашна копнeна балканска држава со околу 2 милиони луѓе. За Кремљ таа е најновиот фронт во идеолошката битка а САД подбуцнува промена на режимот за да се намали влијанието на Русија. Повеќе

Отчетот на Блумберг

Мајкл Рубенс Блумберг е градоначалник на Њујорк веќе 12 години. Од неговиот допадлив отчет (во техничка смисла, бидејќи на нашиве градоначалници последен крик им е брошурка), издвојуваме само две бројки: 40.000 (!) нови градби и 724 километри (!) нови велосипедски патеки. Повеќе