таг: беласица

Македонска фудбалска реалноста во два потега

Во 30-то коло од македонската лига паднаа два гола по два комични кикса кои заслужуваат истрага која ниту ќе се случи, ниту па некој ќе помисли да го помрдне газот да ја спроведе. Маалските турнири се сфаќаат посериозно од нашата бедна прва лига каде веќе и кравите во терените - ливади, знаат дека има пазар. Повеќе

Вака почна сè

Ја имаме фотографијата на денот. Ова е тимот на ФК Беласица пред тргнување за Италија во 2001-ва година на прочуениот Вијареџо Куп каде се откриваат таленти. Скоцкани во одела на фотката може да го забележите Горан Пандев кој има 17 години, како и Ацо Стојков, Зоран Балдовалиев... Повеќе

Ајдучка акција во Кавадарци пред дербито со Тиквеш

Најверните навивачи на струмичка Беласица решиле пред дербито со Тиквеш од втората лига во сабота, да го посетат Кавадарци и притоа да остават трага дека биле во овој убав град. На табелата во втората лига Исток, после 9. кола Беласица е втора со 20 бода а Тиквеш шести со 12. Повеќе

Пандев се врати во Вијареџо и играше против Интер

На турнирот на кој некогаш блескаше Горан Пандев, сега игра неговата Академија Пандев, екипа која загуби од бранителот на титулата Интер со 4:0 на отворањето. Повеќе