таг: базфид

Империјата Тејсти и нејзиниот поход на интернетот

Само во јуни видеата со рецепти и храна на Базфид под брендот Тејсти се прегледани 1,1 милијарда пати, а во одредени месеци публиката знае да префрли и над 3 милијарди прегледувања. Повеќе

Каде згреши Базфид со досието за Трамп

Вчера попладне Си-ен-ен објави сторија дека разузнавачките служби им предале на Трамп, на Обама и на осум високи члена на Конгресот меморандум од две страници во кои се сумирани обвинувањата дека руски агенти имаат компромитирачки информации за Трамп. Си-ен-ен одлучи да не го објави меморандумот затоа што не можеше независно да ги потврди обвинувањата во него. Некаде по 18:00 Базфид влезе во приказната. Повеќе

Базфид победи во интернет

Во петокот попладнето, светот застана да гледа двајца вработени на Базфид како ставаат ластици околу лубеница. Во најбесмислената употреба на новата "лајв видео" опција на Фејсбук, Базфид успеа да собере 800.000 луѓе кои во живо го гледаа ставањето ластици. Не шерови, не лајкови, туку директни гледачи. Повеќе