Откријте ги тајните на лидерот во подготовката на пилешко месо

Виртуелна тура низ кујната на KFC

За првпат во нашата земја, KFC Македонија на целата јавност ѝ овозможи прошетка низ својата кујна.

Овој транспарентен пристап ги менува правилата и носи свежина во угостителската индустрија, за која често се појавуваат шпекулации во однос на хигиената, квалитетот на состојките и стандардите на работа.

Со виртуелната тура може да се посетат трите сектори на кујната на KFC – Back of House, Middle of House и Front of House, при што се раскажува приказната на секое парче пилешко, од моментот на набавка, до моментот на послужување.
Интересно е да се види дека KFC рестораните, всушност, имаат „класична кујна“ (Back of House) каде што работат сертифицирани готвачи кои рачно го подготвуваат пилешкото месо. Овој сектор е препознатлив за KFC насекаде низ светот и најчесто не е присутен во другите ресторани за брза храна кои работат на принципот Freezer to Frier, каде што патот на месото е директно од замрзнувач на станицата за пржење.

Виртуелната тура ја открива и една од тајните во оригиналната подготовка на совршеното пилешко филе. Станува збор за специјални фритези под притисок кои месото го прават крцкаво однадвор, а совршено меко во внатрешноста, не дозволувајќи маслото да продре во срцевината. Или како што го нарекуваат KFC експертите, Golden chicken standard.

Една од најимпресивните карактеристики на KFC рестораните, што е особено релевантна во денешнината, е вниманието што се посветува на санитарните стандарди и на безбедноста на храната. Благодарејќи на континуираната посветеност на безбедноста, квалитетот и врвната услуга уште од самите почетоци на своите ресторани, KFC има долгогодишно искуство во преземањето заштитни мерки и секогаш наоѓа иновативни начини да го одржи високиот стандард на работа и услуга. Безбедноста на гостите е приоритет во секој ресторан.

Приклучете се на виртуелната тура на следниот линк и не заборавајте да ги измиете рацете пред вашиот следен вкусен оброк во KFC!

(Комерцијален текст)

28 октомври 2020 - 08:07