таг: труд

Како да знаете дaли сте воркохолик

Имате скала со седум критериуми, имате и неколку други корисни информации околу опседнатоста со работа. Ако ја прочитате статијата до крај, ќе сфатите зошто не можеме да ви одговариме веднаш на евентуални поплаки околу текстот. Повеќе

Кога Балканот им помагаше на работниците во Шведска
Историски перверзии

Насловот звучи како кромид или како некоја ретро сатира, но не е; навистина постоело време кога на просторите на поранешна Југославија се собирале донации за поддршка на обесправената и угнетена работничка класа во Шведска. Повеќе

Француски потег ала Иванов

Актуелните власти во Франција кои номинално се "социјалистички" досега повлекоа многу потези кои предизвикуваа гнев, особено кај оној дел од граѓаните кои би требало најмногу да ги штитат, работниците. Сепак, последниот потег би можел да го еруптира гневот и да ги сруши - спорниот закон околу кој со месеци се протестира, решија да го донесат со декрет. Повеќе

9 трудови песни
Музика за скара

Работата го создала човекот, ама и човекот не ѝ останал должен, па направил песни за неа. Зошто баш 9 песни, а не некоја заокружена бројка? Затоа што работата никогаш не завршува: турбините вртат, пресите штракаат, тастатурите горат. Или последново не се рачуна баш ко работа? Повеќе