таг: тојота

Тојота ги пушта камионите кои испуштаат водена пареа

Имаат 670 коњски сили, носат товар од 30 тони а кон атмосферата се добронамерни како чајник. Први на улица ќе можат да ги забележат жителите на Лос Анџелес. Повеќе

Зошто нова кола?

Две Тојота Короли возат една кон друга, и двете со 64 км/ч. Едната е произведена 1998, другата е 2015. Да видиме дали нешто сработиле инженерите последниве две децении. Повеќе

Тојота да ги објасни тојотите на ИСИС

Претставници на Тојота мораа да седнат на разговор со неколку американски владини агенции и да се објаснат зошто толку многу џихадисти и екстремисти од Сирија, Ирак и Либија возат толку многу Тојота пикапи. Повеќе

Тојота пикапот што ги вози револуциите

Во неодамнешниот пакет со помош што САД им го прати на бунтовниците во Сирија беа вклучени и 43 пикапи Тојота, истиот модел кој изминативе неколку децении се појавува секаде каде што има некој судир меѓу бунтовници и власт. Возилото е толку издржливо што Топ Гиар и покрај целото свое настојување не успеаа да го уништат. Повеќе

Good guy Toyota

На Тојота и е смачено од донирање пари по најразлични основи, па кога се контактирани за донација од страна на Фуд Банк од Њујорк, тие решаваат да понудат нешто уште подобро. Повеќе