таг: студии

Зошто Кина учи африкански јазици?

Годинава на распоредот на кинескиот универзитет за дипломати ќе бидат додадени за учење 11 нови јазици, меѓу кои и тигриња, ндебеле и коморски, инаку локални јазици во некои од стратешките области на Африка. Повеќе

А ова си ти на факултет
Според најновите студии има премногу студии

Постои студија и за тврдењето од насловот, а нејзиниот заклучок е дека бројноста и обемот на материјалот почнува веќе да пречи на вниманието што го добиваат важните научни студии. Повеќе

Учам за писател
Ново во Хрватска

Националниот совет за наука ја прифати иницијативата на хрватските друштва на писатели, во рамките на националната академска заедница да се воведе ново звање - дипломиран писател, како и степени за напредување во таа академско-писателска кариера. Повеќе