таг: селење

Порно за луѓе што се преселувале (или допрва треба)

Секој може да го бира сопствениот фетиш во видеово, дали тоа ќе биде што тие што те селат соблекуваат чевли пред да ти влезат дома, дали тоа како ти го заштитуваат цел стан за да не го излупаат или тоа како ги пакуваат работите што треба да ти ги селат. Повеќе

Во Јужна Кореја не мора да се плашиш да не те викне другар за селење

Имаат луѓето камион за тоа. Да, дури другар ти да живее и на 15-ти спрат. Повеќе

Швеѓаните ќе потрошат милијарда долари за селење на цел град

Градот преселник е Кируна, а селењето се прави на барање и финансирање од рударската компанија ЛКАБ која ќе плати за градот да се мрдне 3 километри кон исток. Повеќе

Што дојденците најмногу ги шокира во Канада?

Овде веќе никому не може да му се замери ако му доаѓа да ја здува од Македонија и да не се врти назад. Ако таквата желба ви нема интерпланетарни размери (за што ве информиравме во статијата "Ако ви се бега од оваа планета а се надевате на друштво"), тогаш Канада е едно од логичните решенија. Ако е така, тогаш запознајте ја Канада преку искуствата на оние кои тоа го сториле пред вас и од разни страни на светот дошле да живеат баш таму.  Повеќе

Што е тоа во човечкото бивање, што го тера на скитање

Постојат луѓе кои никогаш не чувствуваат потреба да мрднат од местото во кое се насадени. А постојат други луѓе кои пак никаде и никогаш не ги фаќа место. Ако ги барате оние првите, погледнете на каучот во дневна. За вторите, во статијава.  Повеќе

Eсеј за селењето

Не заминав за Нов Зеланд. Не се преселив ниту во некое зафрлено село. Моето петнаесето, јубилејно (и кој знае, можеби последно) селење се случуваше на растојание од неколку стотина метри. Па сепак, некои лекции се научени, и можеби некому ќе му послужат. Повеќе