таг: пожари

Пожари до стадионот, тие фудбал играат

Во бразилската Серија Ц лига, Атлетико Акреано и Луверденсе како да не беа свесни што се случува околу нив, па играа како да ништо не е. При резултат 3:2 судијата пред крај решил да го прекине мечот поради густиот дим од околните пожари и безбедносниот ризик. Повеќе

Спортистите кренаа глас за Амазонија, реакција бараат Роналдо, Ѓоковиќ, Хамилтон

Од стартот на годинава во шумите на Амазонија се разгореле рекорден број на природни пожари - веќе се констатирани повеќе од 74.000 жаришта, односно 85% повеќе од лани. Повеќе

Од катастрофалните пожари во околината на Атина
Шведска во пламен

Во целата таа бајковитост, летово успеа да ја открие Ахиловата пета на Швеѓаните и општо Скандинавија. Цел тој општествено социјален рај да не ти бил подготвен за суша и пожари. Повеќе

Пожарите низ Јужна Европа
Торцида и Бед Блу Бојс заедно гасат пожари низ Далмација

Откако пред неколку дена се ставија на располагање за одбрана на својата Далмација од страшните пожари, службено е откажан традиционалниот Торцида Куп и многу ривалски групи доаѓаат во Сплит да помагаат во гаснењето пожари. Повеќе

Опасностите од читање во кревет

Во 18-вековна Европа оваа пракса се сметала за опасна по живот и по личниот и колективниот имот, но најмногу по владеачкиот морал. А последново нема врска со свеќите. Повеќе