таг: пазар

Катастрофата на НБА - може да изгуби 4 милијарди долари од Кина

Веќе сигурно сте во тек со настаните на релација НБА - Кина. Генералниот менаџер на Хјустон, Дерил Мори објавил неодговорен твит во поддршка на протестите за независен Хонг Конг и го навлече гневот на Кина, без разлика што сопственикот на клубот се дистанцирал од таквото мислење. Повеќе

Koлку вреди зборот (буквално)?

Не е метафора, туку пазарно прашање: колку вреди трудот на пишувачите на текстови, истите оние кои ги читаме секојдневно по интернет? Повеќе

Суверенитет знае да се продава како алва

Таму кај што не дозволуват уставот и законите, во игра влегуват парите. Неколку историски лекции за тоа како суверенитетот, на кој гледаме како на гранитна уставно - правна и политичка категорија, често пати бил третиран како обична стока за купопродажба. Повеќе

Тазе идеологии по поволни цени

Стандардната понуда на пазарот во Ријека со овошје, зеленчук, риба, месо и цвеќе деновиве била збогатена со тезга на која можело многу ефтино да се набави нешто од широкиот асортиман изложени идеологии. Повеќе

На пазарче во Јапонија

Како би изгледало (да речеме) пазарчето во Тафталиџе, кога би било изградено во Јапонија. Конкретново се наоѓа во префектурата Кочи во Јапонија и е дело на компнанијата Kengo Kuma and associates. Повеќе

Скопје, пазар - Антон преку 85 мм