таг: осло

Како Осло со ново лого заштеди 5 милиони долари годишно

Нормално, прва помисла е: на тие пари, па уште им доаѓа и да штедат, што народ ќе беа. На второ место е: па до толку сè им е средено што на логото стигнаа да шпараат. Повеќе

Најопасниот волеј на светот

Фудбалерите на Розенборг од Осло дошле на идеја да го изведат најзафркнатиот волеј удар досега. Се качиле на зградата Скандик Леркендал во близина на нивниот стадион, висока 74 метри и од таму нафрлуваат на момците кои долу на замрзнат терен чекаат волеј. Повеќе

Канализирање на наркоманијата

Досетлив начин да се испита наркоманијата во еден град. Наместо да ги прашуваш луѓето, го испитуваш она што го исфрлаат од телото. Осло моча метамфетамини. Повеќе

Како е да се живее во најскапиот град во светот

Смирено до ниво кое те вади од кожа, Норвежанец ја сумира титулата на Осло за најскап град во светот за странци - барем сега можам да патувам каде било во светот, да правам што сакам и да имам оправдание дека всушност повеќе заштедувам отколку кога би бил дома. Повеќе