таг: очила

Измамата наречена индустрија за очила

Речиси и да не постои компанија во светов што се занимава со очила, леќи и слично, а што не е купена од Луксотика, со што ефективно е создаден еден од најсеопфатните монополи на светот. А кога има монопол сè е позабавно, барем за луѓето што го држат монополот. Повеќе

Скршените очила на Јирген Клоп стојат во клупскиот музеј на Борусија

„Имам со црни рамки, добар модел, ама ме прават како сериски убиец“. Повеќе

Зошто наочарите се толку скапи?

Огромниот избор на различни брендови и модели очила е оптичка илузија. Зад огромен дел од скапотијата што денес се носи на нос како престижно парче мода стои една фирма на чија позиција на пазарот може да завидува и АД Бутел.  Повеќе

Како да користиш компјутер а да не ослепиш

Како изгледате кога седите на компјутер, директно влијае на тоа дали ве болат рамениците, вратот и каков ви е видот. Повеќе