таг: мрзливост

Опстанок: Не преживуваат најспособните туку најмрзливите

Новини во еволутивната биологија после кои со други очи ќе гледате на сите оние тегови, справи, пилатес топки и други изуми чија вистинска функција е да ви го скратат животот. Повеќе

Капитализмот сега бара од вас да бидете (малку) мрзливи

Ако сакате да бидете навистина посветени на својата работа и на неа да го дадете својот максимум, ќе треба да научите да бидете мрзливи. Така гласи последниот совет за зголемување на продуктивноста на работничката класа во западниот свет. Повеќе

Марио Балотели во едно видео

Не тренира, не дава голови, не му се игра, мрзелив е, му се излегува, му се пушат цигари, му се пие алкохол. Карактерот на Балотели во кратко видео. Повеќе

Родени сме да бидеме мрзливи

Човечкиот род е програмиран да ја штеди а не да ја расфрла својата енергија. Легачки бонус: и кога вежбате, нервниот систем работи против вас. Повеќе

Безделничари од сите земји - забушавајте!
Зошто мрзливите се (по)паметни?

Ако денов ви тргна мрзоволно, до толку што дури не ви се чита ни овој текст, ич не се секирајте. Копнежот по безделничење е сосема здрав, исправен, и да видиш чудо - дури и ефикасен. Не, во моментов не зјаете во мониторов одложувајќи ги побитните работи. Вие само умно ги проценувате приоритетите, и без непотребна хистерија ги извршувате.  Повеќе