таг: мексико сити

Бразилскиот гол кој никогаш не старее

Во финалето на Светското 1970-та во Мексико Сити, на стадионот „Ацтека“ пред 107.000 гледачи, Бразил со 4-1 ја згромува Италија. Резултатот го отвора Пеле, а го затвора Карлос Алберто после една типична самба акција. Повеќе

Вратарот и Карлос Пујол во Мексико Сити

Легендата на шпанскиот фудбал отишол да седне во едно место во Мексико Сити за да гледа полуфинале, а таму вратарот му кажува дека е полно. Пујол ги догавара другарите и со 4 фори седнуваат на пијалак. И сè во склоп на реклама за Хајнекен во Лигата на шампионите. Повеќе

Зошто забраната за возење автомобили нема да го расчисти загадувањето

Мексико сити како една од светските престолнини на загадувањето одлучи да направи нешто за белите дробови на своите над 20 милиони жители, и да го забрани возењето автомобили низ градот. Барем привремено, додека не најдат подобро решение. Повеќе

Мексиканците ја имаат зградата што му треба на Скопје

Користејќи нов вид на фасада кој ги претвора хемикалиите од смогот во помалку токсични супстанци, Torre de Especialidades зградата во Мексико сити помага во уништување на смогот во градот. Повеќе

Можело значи

Беа потребни повеќе од две децении но успеаа: во Мексико сити, мегалополисот кој порано важеше за најзагадениот урбан простор на светот, денеска се дише нормално. Повеќе

Операција: "Топтан"

Број на вработени полицајци на аеродромот во Мексико сити - 348. Број на сменети полицајци од аеродромот во Мексико сити - 348. Повеќе