таг: клуб

Нов концепт: клубови за тивко читање

Сакате да читате, ама не можете да се натерате да пуштите мобилен од рака и да земете книга, за смирено со неа да минете барем еден час? Или немате каде? Има лек. Читање во тишина, со други. Повеќе

Њујоршки клуб забранува употреба на „буквално“

„Континентал“, лоциран во Ист Вилиџ на Менхетен, постои од 1991. На 1 јули оваа година ќе мора да затвори. Но газдите се очигледно решени претходно да направат нешто по што местото ќе биде запамтено. Повеќе

Култниот клуб кој стана сендвичара
Да се немало осет

Замислете да се затвори Лајка (тука три пати плукање против урок), а на нејзино место, или на друго ама под нејзино име, да се отвори скара на кило. Ништо против плескавиците, ама има места кои треба да се заштитат со закон, како урбан споменик на културата. Повеќе

Закерберг отвара читачки клуб
Бук-от во Фејсбук

Самообвинувачката флоскула „заради ова интернетов" за многумина стана главен изговор што долго време не зеле книга в рака. Тоа станува уште поиронично имајќи го предвид „бук"-от во името на Фејсбук. Но Закерберг сега ќе ја оправа работата. Повеќе

Клубови за муабет за смртта
Животно важна тема

Memento mori - запомни дека си смртен, гласи латинската изрека. Некои луѓе ова го забораваат, други го потиснуваат, но трети се подготвени со време да се соочат со овој факт. И тоа дури лежерно си пијат кафе. Повеќе

Читателски клуб за луѓе со јак карактер
Комбинирани мераци

Група пријателки, пријателки на пријателки и сосема непознати, кои сакаат да читаат добри книги дур се сончаат некаде во Њујорк, се собираат од време на време и го прават сето ова топлес или скроз голи. Повеќе