таг: каталог

Откриена „дата базата“ на сите книги во Eвропа од 16 век
На Меѓународниот ден на книгата

Ја составил вонбрачниот син на Колумбо, и со векови никој не знаел каде точно се наоѓа. Сè додека неодамна не искрснала среде збирка на исландски истражувач која се чува во Копенхаген. Повеќе

Првиот каталог на Вартекс, есен-зима 1966/67

Каталогот не е само за гледање туку и за нарачки, и е обид на Вартекс за да започне продажба преку телефон. Како што доликува на секоја ваква понуда и тука Вартекс ја плаќа поштарината и патните трошоци за испорака на нарачаната облека. На крајот од 1966 (каталогот важи од октомври 1966 до крајот на јануари 1967) курсот на динарот е 3,13 динари за 1 германска марка, или 12,5 динари за 1 американски долари. Според бројките од српскиот завод за статистика, тогашната просечна плата во Србија е околу 650 динари. Повеќе

Кога ќе в село појдете, фаци да не правите

Научници седнале, прегледале еден тон видео материјал и после темелни анализи составиле научен каталог на фацијални изрази - кај коњите. А ние лек за рак чекаме од нив. Повеќе

Зошто вашата кујна од Икеа не личи на онаа од Икеа?

Затоа што три четвртини од фотографиите на нивните производи не се вистински предмети. Повеќе

Икеа каталози без жени
Троседи, лампи и цензура

Икеа деновиве првин беше критикувана за цензурирање на фотка испратена на нејзин конкурс, на која неколкумина се облечени во стилот на Пуси Рајот. Веднаш потоа мораше да се извинува за сличен потег. Повеќе