таг: хероин

Каде сите грешат околу хероинот

Разбивање на неколку митови за хероин, од човек што подолго време бил интимно близок со хероинот. Што е најопасно (кога веќе си решил да се дрогираш)? Некој да ти даде посилен хероин отколку што си навикнат. Повеќе

Канада ќе дава хероин на рецепт

Џастин Трудо продолжува да ги гребе конзервативните уши и да ги менува ригидните политики кои на рајата ѝ звучат ферски ама не даваат резултати. Повеќе

Колку многу не знаеме за зависностите

Што предизвикува зависност од хероин? Хероинот предизвикува зависност од хероин. Ако 20 дена користиш хероин, на 21-от твоето тело веќе има физичка зависност од дрогата. Ама, има и едно "ама". Повеќе

Канализирање на наркоманијата

Досетлив начин да се испита наркоманијата во еден град. Наместо да ги прашуваш луѓето, го испитуваш она што го исфрлаат од телото. Осло моча метамфетамини. Повеќе

На кои дроги е Европа?

И според последниот европски извештај за наркотиците, на Стариот континент дрогите се чувствуват ко дома. Само канабис и кокаин се троши 2.000 тони годишно. Конкретно по земји ситуацијата изгледа вака: Повеќе

Препишана смрт

Во Америка постои само една работа која е поопасна од дрогите и која убива повеќе луѓе од хероинот и кокаинот заедно - лековите на рецепт. Повеќе

Ајде да се лечимо да нам очи сјаје

Звучи тотално погрешно ама има есап, а тоа некогаш е врвен критериум во модерното здравство. Канадска студија покажала дека на тешките зависници од хероин е подобро (читај: поефтино) наместо метадон да им се дава диацетилморфин. Да преведеме на нашки: диацетилморфинот Е хероин. Повеќе