таг: гугл њуз

Половина од посетите на Гугл њуз одат кај 20 медиуми

Ревизија на работата на Гугл њуз покажува дека агрегаторот на вести фаворизира многу мал број новински извори на сметка на сите останати. Повеќе

Гугл њуз и се заканува на ЕУ со гасење ако биде воведен данокот на линкови

Логиката на ЕУ е ако веќе правиш пари од туѓ труд без ниту еден ред твоја содржина, тогаш треба да им платиш нешто на тие на чиј грб се богатиш. Ваква логика не им се допаѓа на луѓето од агрегаторот за вести на Гугл, Гугл њуз. Повеќе

Битка за парите: медиуми vs. Гугл

Во два одвоени настани, бразилските и француските медиуми ја спукаа со Гугл заради тоа што компанијата директно профитира од тоа што ги објавува нивните содржини на агрегаторот за вести Google News. Повеќе