таг: френк синатра

Зошто You’ll Never Walk Alone е трагична песна а сите ја сакаат

Веќе 55 години навивачите на Ливерпул пред секој меч ја исполнуваат легендарната песна You’ll Never Walk Alone - и тоа не е просто само традиција, туку веруваат дека им носи чуда. Повеќе

Нов троен албум на Дилан
Ла Ла Боб

Човекот убаво викаше дека е премногу зафатен за да го оддржи Нобеловиот говор, и дека затоа ја праќа Пети Смит да го стори тоа во негово име. Тогаш не му веруваа, ама еве, сега кога му излегува нов албум, јасно е дека имал работа. Повеќе

Нова песна на Дилан
Полно-празно

На сајтот на Дилан се појави нова песна - преработка на „Полна месечина и празна прегратка", чија најпозната верзија е онаа на Синатра од 1946. Но нејзината основа всушност е во класичната музика. Повеќе

Прељубници, холивудска верзија

Замислете ја следнава сцена: Двајца пријатели вечераат во ресторан. Добиваат дојава дека жената на едниот, таму и таму, се кова со швалер. Упаѓаат во кола и со фото апарати одат да ја фатат во живо. Пријателите се викаат Френк Синатра и Џо ДиМаџио, таа е Мерилин Монро. Повеќе

Хамбургерот на Френк Синатра

"Old Blues Eyes" бил махер за практични работи. Неговиот омилен хамбургер го правел во само три чекори. Во подготовката првенствено се потпирал на помош од својот френд Дин Мартин. Ги имаме оригиналните рецепти. Повеќе