таг: флешмоб

Оргазмичен флеш моб
Кога филмска сцена ќе оживее

Си седите во Чамо и ја чекате тоа турлитавата, кога одеднаш околу вас 20 мажи почнуваат да стенкаат. Сцената ви е нешто позната, само никако не ви текнува од кој филм беше. Повеќе

Филип Глас на Тајмс Сквер
Хорски флеш-моб

Кога ќе чуете „флешмоб" веројатно прво помислувате на група тинејџери кои играат на „Трилер" среде трговски центар, или на некаков камерен оркестар кој свири класично дело среде метро. Ама 200 души кои изведуваат дело од Филип Глас, специјално создадено за оваа прилика? Повеќе

9-тата банкарска

По повод 130 години од постоењето,  Банко Сабадел ги части жителите на Сабадел со "флеш-моб" од 100 членови на симфонискиот оркестар Валес, плус Хорот Лиедер и пријателите на Операта и Хорот на убавите уметности. Повеќе

Григ во ЈСП
Убавина

Го знаете она чувство: вторник е и влегувате во градски автобус. Гужва од пензионери, средношколци и домаќинки со ќеси полни млад кромид.  Повеќе

Ти треба, ти треба

За да го изгледате клипов без да се напињате што зборат Французиве, ви треба само информација дека рекламата е за Тик-так. Повеќе

Играчницата на Кејн
Детето во нас

Ова едноставно моравме да го споделиме - Кејн има 9 години, и од картонските кутии кои се мотаат околу продавницата за стари авто-делови на татко му има направено нешто како играчница. Повеќе

Флеш-моб со хорско читање

Досега имаме видено секакви флеш-моб акции, од масовно играње сиртаки, „начекуша" на прв кој ќе подигне отпад намерно поставен среде трговски центар, играње „човечки огледала", замрзнување во место на цела толпа луѓе, ама немавме видено флеш-моб со симултано - читање книга! Повеќе